اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی (چیستی و مراحل ثبت آن)

اظهارنامه مالیاتی کارنامهای است که عملکرد اشخاص حقیقی یا حقوقی مشمول پرداخت مالیات را تعیین میکند و به حساب سود و زیان، ترازنامه و سررسید پرداخت مالیات اشخاص حقیقی رسیدگی میکند. همچنین لازم به ذکر است که اطلاعات در اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی، به ترتیب وقوع و مستندات رویدادهای مالی شخص ثبت شده است. این اظهارنامه به دو صورت چاپی و اینترنتی-الکتریکی از سازمان امور مالیاتی به متقاضی ارائه میشود.
اظهارنامه الکترونیکی یا اینترنتی چیست و چگونه باید برای آن اقدام کرد؟
اخیرا با راهاندازی سامانه سازمان امور مالیاتی، نسخه اظهارنامه مالیاتی اینترنتی با نسخه اظهارنامه چاپی جایگزین شده و میتوان از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور، اقدام برای دریافت نسخه اینترنتی اظهارنامه مالیاتی کرد. برای اقدام و ثبت اظهارنامه الکترونیکی از طریق سایت، باید از طریق سامانه پیش ثبت نام، اطلاعات ثبت شده و توسط سایت تایید و راستی آزمایی شوند.
باید در نظر داشت که در ثبت اطلاعات خود دقت کافی را داشته باشید چراکه اطلاعات، ملاک تعیین و تشخیص درامد و مالیات پرداختی بوده و خواهد بود.
کارنامه یا اظهارنامه مالی، دسته بندی شده و انواع مختلفی دارد که بسته به فعالیت و تقاضای شخص متقاضی حقیقی و یا حقوقی متفاوت و قابل دانلود و تهیه است. مثل اظهارنامه ارث، ارزش افزوده، انحلال و عملکرد و سایر اظهار نامههایی که در زمینهها و فعالیتهای مختلف موجود هستند.
زمانی که مودی اظهارنامه مالی خود را در زمان معین ارائه کند و مالیات معین شده را پرداخت کند، طبق قانون برگه مفاصا حساب به او داده میشود؛ البته باید توجه داشت که اکثر مفاصا حسابها، در حکم تسویه حساب قطعی سازمان مالیات با مودی یا شخص متقاضی نیست و صرفا جهت ارائه آن به سازمانها و نهادهای دولتی یا خصوصی اعتبار دارد.
توجه داشته باشید حتی اگر موسسه یا شرکت شما در یک سال مالی هیچگونه تراکنش مالی یا بانکی و ثبت رویدادی در دفاتر نداشته باشد باز هم باید اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی خود را تسلیم کنید.
اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی در چه زمانی باید ارائه شود؟
زمان و موعد ارائه این کارنامه-اظهار نامه مالی الکتریکی، ترازنامه و حساب سود و زیان سررسید پرداخت مالیات اشخاص حقیقی، سه ماه پس از اتمام سال مالیاتی و برای اشخاص حقوقی چهارماه بعد از پایان سال مالی آنها میباشد.
آیا عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی جرایمی به همراه دارد؟
بله؛ عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی جرایمی به همراه دارد؛ تمامی افراد حقیقی و حقوقی که شامل قانون مالیاتهای مستقیم هستند، باید کارنامه مالی خود را در زمان معین شده و بر اساس فرمتها و محتوای اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی وزارت اقتصاد و دارایی ارائه دهند. فقط در این صورت است که اشخاص از جرایم عدم تسلیم و ارائه اظهارنامه مالیاتی، معاف میشوند.
عدم ارائه و تسلیم اظهارنامه مالی یا کارنامه مالی اشخاص حقیقی و حقوقی در موعد مقرر، مشکلاتی را برای این افراد به وجود خواهد آورد که عبارتند از:
- عدم برخورداری از تمامی و کلیه معافیتها و بخشودگیهای مالیاتی قانونی و ابلاغیههای صادر از سازمان مالیاتی کشور.
- محرومیت از دریافت معافیت مربوط به مالیات سالانه برای اشخاص حقیقی.
- محرومیت و عدم برخورداری از دریافت معافیت مربوط به مالیاتهای اشخاص حقوقی، برای کسانی که از معافیت مالیاتی در طول مدت پنج ساله توسعه اقتصادی کشور برخوردار بودهاند.
روش مرحله به مرحله ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی الکترونیکی از طریق سایت:
- مراجعه به آدرس سایت مربوط به سامانه الکترونیکی متقاضیان و دانلود اظهارنامه مربوط به فعالیت
- دانلود و نصب نسخه نرم افزاری اظهارنامه مالیاتی
- ورود و ثبت اطلاعات درخواستی در نرم افزار مربوط به اظهارنامه
- دریافت اطلاعات هویتی مربوط به مودی از سامانه ثبت نام الکترونیکی
- تکمیل کردن جدولهای اطلاعاتی و بخش مالی متقاضی
- بررسی اطلاعات وارد شده و چاپ نسخه پیش نویس توسط شخص
- ارسال کردن اطلاعات مربوطه به سازمان امور مالیاتی کشور
- دریافت کد رهیگیری از سایت
- صدور قبض مالیات و پرداخت اینترنتی از طریق سامانه شاپرک به صورت الکترونیکی
آخرین مهلت زمان تسلیم و ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی تا پایان 31 ام تیر ماه هر سال است. افراد حقیقی هم موظفاند جهت جلوگیری از جریمه، اظهارنامه مالیاتی خود را تا تاریخ 31 ام خرداد ماه ارائه کنند. اگر همچنان در رابطه با اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی سوالی دارید میتوانید با گروه خدمات مشاوره مالی و مالیاتی ماناکا در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.