حیاتیترین نکات مالیاتی شرکت های پیمانکاری
با بررسی قوانین مالیاتی مشخص میشود که مالیات شرکتهای پیمانکاری به وضوح تعریف نشده است. با این حال میتوان با در نظر داشتن قوانین مالیاتهای مستقیم و اصلاحیههای جدید در خصوص عملیات پیمانکاری، نکات مالیاتی برای پیمانکاران را بررسی کرد. شما میتوانید در ادامه این مقاله، ابتدا با قانون مالیاتهای مستقیم و اصلاحیهها را که توسط موسسه خدمات مشاوره مالی و مالیاتی ماناکا شرح داده شده است، آشنا شوید. پس از آن به توضیح نکات مالیاتی مهم میپردازیم.
مالیات مقطوع شرکتهای پیمانکاری چیست
بر اساس ماده 75 ق.م.م، برای کارفرمایان، سازمانهای دولتی، شهرداریها، موسسات عامالمنفعه مستقل و شرکتها،… مالیات تکلیفی مشخص شده است. بر این اساس اگر مبلغ کل پیمان بالغ بر 10 میلیون ریال باشد، شرکتها موظف به واریز 5.5 درصد پرداختهایشان به حساب اعلام شده از سوی وزارت دارایی هستند. به این ترتیب پیمانکاران باید از پرداختهایی که نسبت به هر نوع کار ساختمانی، تأسیسات فنی، حملونقل، نقشهکشی، نظارت و محاسبات فنی و… دارند، مالیات تعیینشدهای را به حساب وزارت دارایی بپردازند.
مالیات مذکور شامل دو جزء قطعی 4 درصد و پیشپرداخت 5 درصدی است و از مالیات متعلق به درآمد پیمانکاری قابل کسر است.
مالیات بر درآمد پیمانکاری
برای شرح نکات مالیاتی شرکتهای پیمانکاری، ابتدا درآمد مشمول مالیات پیمانکاری و مالیات موسسات پیمانکاری را از نظر میگذرانیم.
درآمد مشمول مالیات
از دو طریق رسیدگی به دفاتر و تشخیص علیالراس قابل شناسایی است. این نکته حائز اهمیت است که در پایان سال مالی باید عملیات مرتبط با مالیاتهای قطعی و پیشپرداخت مالیات پیمانکاری در طی دوره و همچنین درآمدهای مشمول مالیات شرکت در دفاتر به ثبت برسد. به عبارتی نگهداری حسابهایی اعم از پیشپرداخت مالیات، مالیات قطعی پیمانها و ذخیره مالیات بر درآمد توسط موسسات اهمیت دارد.
مالیات موسسات پیمانکاری
برای شرح نکات مالیاتی مهم پیمانکاری، لازم است بدانید در کنار مالیات مقطوع ذکرشده، موسسات پیمانکاری مشمول مالیاتهای تناسبی و تصاعدی با توجه به درآمد حاصل از عملیات پیمانکاری هستند. میزان این مالیات با در نظر گرفتن وضعیت حقوقی آنها مشخص میشود.
نکات مالیاتی مهم برای شرکتهای مختلف
محاسبه مالیات شرکتهای سهامی پیرو نکات زیر است:
- معافیت درآمدهای پیمانکاری از پرداخت 10 درصد مالیات شرکت.
- مبالغ کسرشده توسط کارفرمایان بهعنوان پیشپرداخت مالیات پیمانکاری
- تصمیمات ارکان دارای صلاحیت در شرکت، مبنای تعیین سود اختصاصی تقسیم بین صاحبان سهام، اندوختهها و سود پرداختی و سود تقسیم نشده.
- مشمولیت نرخهای مقرر شده در ماده 134 ق.م.م بر کل سود تقسیم نشده، درصورت عدم تصمیمگیری مجمع عمومی شرکت درخصوص نحوه تقسیم سود.
- وصول مالیات سود صاحبان سهام با نام غیر ایرانی بر اساس تبصره 8 از ماده 134 ق.م.م.
نکات مالیاتی شرکتهای غیر سهامی
- معافیت کل درآمد پیمانکاری شرکتها از پرداخت 10 درصد مالیات شرکت.
- قابل کسر بودن پیشپرداخت مالیات (5.1 درصد از هر پرداخت) از کل مالیات بر درآمد پیمانکاری.
- متفاوت بودن سود مشمول مالیات شرکا به لحاظ مالیاتی با سودی تعلق گرفته به شرکا و یکسان بودن مبنای تسهیم در هر دو مورد.
نکات مالیاتی مهم موسسات انفرادی
ق.م.م برای درآمد مشمول مالیات اشخاص حقیقی که به شکل انفرادی مشغول به فعالیت پیمانکاری هستند، مالیات مشخصی در نظر گرفته است. بر اساس ق.م.م در صورت علیالراس بودن موسسات، مالیات آنها به صورت نرخهای تصاعدی در ماده 134 ق.م.م محاسبه میشود.
موسسه خدمات مشاوره مالی و مالیاتی ماناکا، در این مقاله با شرح میزان مالیات تکلیفی شرکتهای پیمانکاری، اساسیترین نکات مالیاتی را برای شرکتها بررسی میکند. به این ترتیب شما میتوانید در این مقاله از نکات مهم مالیاتی برای شرکتهای سهامی، غیر سهامی و انفرادی مطلع شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.